NSSA og FANT (Football For A New Tomorrow) er gået sammen om et fælles mål; At hjælpe to fodboldspillere fra Sierra Leone imod et College Sport Scholarship i USA. Målet er at finde en dreng og en pige der imødekommer de forudsætninger, som NSSA og FANT har sat for at kunne starte processen imod at blive accepteret som student-athlete på et College i USA.

Hvem er FANT?

FANT er en humanitær organisation, der arbejder for, at alle mennesker i verden – uanset køn, alder, handicap eller oprindelse – skal have adgang til organiserede idrætsaktiviteter og -fællesskaber. Det gør de bl.a. gennem oprettelse af idrætsforeninger i det tidligere borgerkrigshærgede Sierra Leone, hvor de forsøger at skabe udvikling og forandring. Ved at skabe forudsætninger for at børn og unge kan spille fodbold, har FANT de seneste år udviklet lokalområder i landet ved at skabe glæde, forståelse og sammenhold. Organisationen blev stiftet i 2012 af Cecilie Hauerberg og Erik Rasmussen og tæller ambassadører som Jonas Wind, Sanne Troelsgaard og Jonathan Richter.

 • FANT begyndte sit arbejde i Sierra Leone i 2012.

 • Det skete med projektet ‘Football for Unity‘ som havde fokus på at skabe fælleskaber igennem fodbolden.

 • Med projektet har FANT sikret, at over 10.000 unge i Afrika nu dyrker idræt i organiserede foreninger

 • FANT byggede Sierra Leones første kunstgræsbane i 2016 med græs doneret af og fra FC. Nordsjællands tidligere græs på Right to Dream Park.

Selve projektet

Over de næste 10 dage (September, 2021) vil vi i tæt samarbejde med FANT lære et væld af unge fodboldspillere fra Sierra Leone at kende.

I første fase, som strækker sig henover 4 dage, faciliterer vi træningspas med 8 forskellige ‘klubber’ i Sierra Leone. Vi forventer at vi samler omkring 30-40 spillere pr. klub og vi får derfor muligheden for at se en masse unge mennesker vise sig frem på fodboldbanen.

I anden fase holder vi en workshop hvor de lokale talenter og trænere deltager, for at lære hinandens verdener at kende.

Den tredje fase er en afsluttende ‘Training Camp’ hvor udvalgte spillere fra de forskellige klubber i Sierra Leone får en sidste mulighed for at bevise deres talent og person.

Herfra, er vores opgave at gøre brug af netværk og ekspertise i jagten på at få de udvalgte atleter fra Sierra Leone placeret på gode colleges i USA og give dem en tryg oplevelse igennem hele processen. Dette er vores bidrag til FANT’s mission om at skabe bedre livsvilkår for børn og unge i udviklingslande igennem sport. Lykkes vi med projektet, ser vi frem til at kunne skabe bedre muligheder for endnu flere unge mennesker i udviklingslandene, igennem vores netværk i USA.

Vi er stolte af at samarbejde med en organisation, som aktivt forsøger at gøre en forskel igennem sportens mange muligheder og vi vil gøre alt vi kan for at bidrage igennem dette initiativ.

Hør om FANT’s arbejde i Sierra Leone

Hvis du vil vide endnu mere om Football For a New Tomorrow’s arbejde og det som vi skal ned til, kan du se denne korte video nedenfor eller besøge dem her!

Opdatering 2022: første tur til Sierra Leone var en kæmpe succes

Tilbage i September 2021 var vi 7 dage i Sierra Leone ifm. vores samarbejde med Football For A new Tomorrow.

Det var mildest talt en kæmpe succes. Vi var blæst bagover af deres entusiasme, dedikation og rene kærlighed til fodbolden. Det mindset og den åbenhed vi 3 unge, danske College Recruiters blev mødt med var usammenligneligt.
At finde en dreng og en pige som kunne kvalificere sig til et Scholarship var mere realistisk end vi havde turde drømme om. Mentaliteten og det sportslige niveau var bare vanvittigt højt.

Målet var at give 1 dreng og 1 pige fra Sierra Leone en livsændrende mulighed for at kombinere sport og uddannelse på et College i USA – forhåbentligt igennem et Scholarship som betalte en anseelig del af udgifterne for det.

Og det ser aktuelt ud til at vi få fulde scholarships til dem begge. Alt betalt. (Et år på College koster typisk +100.000 kr)

Processen hen imod et Scholarship er lang og arbejdet er ikke færdigt endnu, men vi glæder os meget til at kunne melde resultatet officielt ud!

 • Læs mere
 • Læs mere om de forskelle der er fra atletikken i Danmark når man tager på college i USA.

  Læs mere
 • Vi giver dig et hurtigt indblik i uddannelsesmulighederne på Colleges og Universiteter i USA.

  Læs mere
 • Læs mere
 • Læs mere om de forskelle der er fra atletikken i Danmark når man tager på college i USA.

  Læs mere
 • Vi giver dig et hurtigt indblik i uddannelsesmulighederne på Colleges og Universiteter i USA.

  Læs mere
 • Lær alt, hvad du behøver at vide om GPA, herunder hvordan det beregnes og hvorfor det er vigtigt i college-optagelsesprocessen.

  Læs mere