August måned 2022 er ovre og vi vil lige give jer et overblik over nogle af de begivenheder vi var ude for samt hvilke bedrifter vores atleter har opnået. Det omhandler bland andet atleternes første tid på colleges, media day og et kig på sæsonens start.

Atleter sendt afsted på college

August blev måneden hvor vi i denne omgang kunne sende de sidste atleter afsted på college. Det blev til 94 atleter i år, som alle enten skal læse en fuld bachelor, en master, have et sabbatår, eller på udveksling som student athlete. De har alle sammen fået et scholarship på baggrund af deres sportslige og akademiske bedrifter. Vi ønsker dem alle sammen held og lykke med de næste år i USA. Vi glæder os til at følge deres udvikling

Statistik over hvilke divisioner vi har sendt atleter til.

Media day

I starten af hver sæson går alle holdene igennem en media-day. Det er en super fed dag der involverer at der bliver lavet både billede- og filmmateriale omkring holdet, deres uniformer, nye spillere og de faciliteter der er på colleget. Det er en dag hvor man virkelig får lov til at føle sig som en professionel fodboldspiller sammen med sine holdkammarater. Herunder kan du se et videoklip af hvordan en media day kan foregå.

Media day på University of Evansville Atchletics.

Collegesæsonen er sparket igang!

Sæsonen er så småt gået i gang for samtlige colleges her i august måned 2022. Næsten alle de spillere vi har sendt afsted, har været i aktion for deres nye skole. Det betyder nye NSSA-derbys, lange udebaneture og selvfølgelig mål – massere af mål. Det er altid svært at starte et nyt sted, specielt når det er så langt væk hjemmefra. På trods at dette vi nævne Lars Walczyk, Magnus Jørgensen, Mikkel Gøling og Gabriel Adriano Alves Christensen der alle har scoret mål i deres første kampe for deres nye hold. Det er dog Oliver Fehintola der indtil videre er NSSA-topscorer da han allerede har banket 2 kasser ind for sit hold The Badgers på Snow College i Utah. Det tegner sig til at blive en god sæson!

Preseason er altid en fed start på sæsonen. Det er her man kommer i form, og lærer ens holdkammarater at kende. Anna Brøcher Madsens preseason fik en ekstra gave i år. Hendes college, Nicholls State University havde nemlig valgt at det skulle foregå på Hawaii efterfulgt af en tur til Californien. Det eneste hun har haft at klage over var de tårnhøje varmegrader, hvilket gjorde preseason ekstra hård.

Flere af vores spillere har haft nogle fede oplevelser i de første kampe i sæsonen. Nikolai Røjel var en del af en vigtig sejr for Wofford College over Clemson University i preseason. Dette gav colleget en solid start på sæsonen og har bestemt givet dem noget at bygge videre på. Samtidig havde både Kasper Jørgensen & Marcus Wærn en stor oplevelse da de også spillede i mod Clemson University tidligere på måneden. Der var mødt hele 3000 fans op for at støtte dem i en svær udebanekamp. En fed kulisse for dem at repræsentere deres college i.

Vi føler også det er værd at nævne hvilke af de nationale college divisioner NSSA`s spillere er repræsenteret i. På college niveau er der 4 divisioner på både drenge og pigesiden (NCAA Division 1, NCAA Division 2, NAIA og NJCAA). For en del spillere fra NSSA er lige nu til stede i de højere rangerede divisioner.

I top 25 i NCAA Division 1 på drengesiden er der universiteterne Maryland, Oregon State, Louisville. På pigesiden er Memphis i toppen. I Division 2 er Cal State LA, University of Charleston, Cal Poly Pomona, og Young Harris i top 25. I forbundet NAIA er Indiana Tech og Grand View repræsenteret i toppen. Til sidst er der NJCAA, også kaldet junior colleges. Her er det på drengesiden Iowa Western, Snow College og Pearl River der topper. På pigesiden er det Tyler Junior College og Navarro College der er højt rangeret. I alt har NSSA sendt atleter afsted til 39 forskellige stater og mere end 100 forskellige colleges siden 2020.

Skader til vores atleter

Skader er desværre en del af spillet, og det er der ikke nogen vej uden om. Sådan er det i alle sportsgrene på alle niveauer. Det har Lucas Thomas Christensen oplevet på egen krop i denne måned da han har været ude for en muskelhæftelsesskade i bækkenområdet. Samtidig har Monica Birkelund været ude for en korsbåndsskade der holder hende ude det næste stykke tid. Vi ønsker dem begge god bedring og håber at de kommer stærkere tilbage.

Klar til at rekruttere nye atleter!

Med august måned 2022 overstået går vi en spændende tid i møde hvor vi skal rekruttere nye atleter vi kan sende afsted på college i USA. Hvis du selv dyrker nogen form for sport på et rimeligt niveau så har du også muligheden for at komme på college i USA, og få et scholarship. Et scholarship kan potientielt betale for 100% af din college oplevelse. Er du bare en lille smule interesseret i om det kunne være noget for dig, så tryk her!

Ræk ud til os her!

 

Tusind tak for at læse med
– Hele NSSA teamet

  • August indeholdt blandt andet, nye atleter der blev sendt afsted, NSSA-derbys, skader og media day.

    Læs mere
  • Vi gør dig klogere på hvordan en typisk preseason for student athletes på College i USA fungerer.

    Læs mere
  • Bliv klogere på de vigtige forskelle på gymnasielivet og College i USA lige her.

    Læs mere