Atletikken, der kendes som Track & Field ovre i USA, er blandt de mest populære collegesportsgrene

Atletik på college i USA, er en populær og konkurrencedygtig sport under de tre sportsforbund NCAA, NAIA og NJCAA, som dyrkes af atleter på universiteter over hele landet. Skolernes hold konkurrerer hvert semester mod de andre skoler i den konference de tilhører for at få de bedste placeringer og rekorder, og til sidst kvalificere sig til at deltage i de nationale mesterskaber. Sportsforbundenes konkurrencer er opdelt i indendørs- og udendørssæsoner, med en masse individuelle konkurrencer og discipliner ved hver. Track & Field-mesterskaberne afholdes årligt for både både de mandlige og kvindelige hold.

College atleter der sprinter

Det samme gør sig gældende for Cross Country, med den forskel at sæsonen ligger ligesom den gør herhjemme i Danmark. Hvis man som distanceløber har lyst, kan man efter aftale med sin træner søge om licens til både at konkurrere i skolens Cross Country sæson og indendørs/udendørssæsoner.

Hvor konkurrerer jeg for min skole og hold?

Som student athlete vil du komme til at rejse en del rundt med dit hold og du vil typisk komme til at besøge flere andre skoler i samme stat du bor i og også flere gange på skoler i nabostater. Skolerne skiftes ofte til at være værter for de indbydes konkurrencer, mens de store konkurrencers finaler for det meste afviklet på skolerne med de bedste faciliteter til opholdet og konkurrencen.
Hvis man er interesseret i at vide mere om en specifik skole, hvor de konkurrerer og mod hvem, så har de alle en seperat hjemmeside til deres sportshold. Her kan de se hvem der er trænere for holdet, hvilken konference de konkurrerer under og hvem der er på holdet på nuværende tidspunkt.

Går en tur på college ud over dine sportslige drømme og muligheden for en professionel karriere

Ud over de store konkurrencer hvor man som atlet repræsenterer sine skole, tilbyder track and field på college også atleter muligheden for at vise sig frem på en stor scene med mange tilskuere. Sport betyder vildt meget på universiteterne derovre og det er sådan at rigtigt mange NCAA atleter går videre til at deltage i internationale begivenheder såsom OL and andre mesterskaber. Som amerikansk atlet vil det at konkurrere og studere på et college, næsten altid være et naturligt skridt på vejen i deres i deres karrierer.

Interesseret i at læse mere om college?

Tilbage til bloggen