• Hyppigt stillede spørgsmål

Generelt

 

Hvad er College?

College svarer til hvad vi i Danmark kalder en grunduddannelse, bacheloruddannelse eller mellemlang uddannelse. Collegeuddannelsen er obligatorisk for alle, som ønsker en akademisk bachelorgrad eller højere og tager 3 eller 4 år og vil bestå af to dele.

Er jeg god nok til et scholarship?

Det korte svar er at du med stor sandsynlighed helt bestemt er god nok. Et scholarship kræver selvfølgelig et vist niveau, men du behøver ikke at være den næste Christian Eriksen, Tiger Woods eller Michael Jordan for at komme i betragtning blandt de mange colleges i USA. Det sportlige niveau i USA varierer meget og der vil derfor være en plads de fleste. Prisen for uddannelsen og hele opholdet på College vil dog variere alt efter hvor meget værdi du kan skabe for universitetet og dets sportshold – enten sportligt eller akademisk. Du kan læse med på vores blog hvor vi går mere i dybden med dette:

https://www.nssa.dk/post/er-jeg-god-nok-til-et-scholarship

Hvad er de akademiske krav for at kunne komme på College/Universitet i USA?

Der er ikke nogle specifikke krav for at kunne komme på College/Universitet i USA, så uanset hvilket akademisk niveau du er på, vil det være muligt for NSSA teamet at sikre en skole til dig.

Når det så er sagt, vil dine gymnasiekarakterer/SAT have indflydelse på hvilken skole der passer bedst til dig, da alle skolerne derovre har specifikke individuelle krav. Alt i alt vil kombinationen af din sportslige og akademiske profil afgøre hvor mange tilbud du modtager fra Colleges/Universiteter. Jo stærkere din profil er både akademisk og sportslig, jo flere skoler vil give dig et tilbud. Ud over dette er det et krav at alle internationalt studerende tager en engelsk sprogtest (TOEFL) for at kunne kvalificere sig til at gå i skole i USA.

Er dine gymnasiekarakterer under gennemsnittet?

Hvis dine karakterer fra gymnasiet er under gennemsnittet, kan du stadig få muligheden for at kommer ind i NCAA og NAIA med en høj score på din SAT test.

Er både dine gymnasiekarakterer og SAT resultater under gennemsnit?

Hvis både dine gymnasiekarakterer og SAT resultater er under gennemsnittet, vil Junior College nok være den bedste løsning for dig. Men som nævnt tidligere, uanset dit akademiske niveau vil NSSA teamet være i stand til sikre en skole til dig.

Hvad er de sportslige krav for at kunne komme på College/Universitet i USA?

Der er ikke nogen specifikke krav for at kunne komme på College/Universitet i USA. Når det så er sagt, vil dine resultater og spillerprofil have stor indflydelse på interessen fra skolerne og hvor mange tilbud du vil få. Ligesom med de akademiske krav, er det det samlede billede af dig som profil, både sportsligt og akademisk, der afgører hvor interessant du er for skolerne.

USA er et stort land med rigtigt mange Universiteter/Colleges der tilbyder at dyrke sport under utroligt gode forhold. Der er tre forskellige forbund med forskellige niveauer (NCAA, NAIA og NJCAA) med masser af skoler der er interesseret i sportfolk af et vidst sportsligt og akademsik niveau.

Hvad koster det at komme på College/Universitet i USA?

Prisen for at gå på College/Universitet i USA afhænger af hvilken skole du vælger. Dog vil vi prøve at skaffe et sports scholarship der dækker alle omkostninger i forbindelse med skolegang da det er den service vil tilbyder. Uden et scholarship kan en tur på college koste alt mellem 30.000 til 150.000 pr. semester.

Er der nogen udgifter udover betalingen for vores service?

Der er nogle udgifter, ud over prisen for vores service, du skal være opmærksom på. Du skal selv dække udgifterne der vil være til,l SAT- og TOEFL tests, prisen for at booke tid til ambassaden og for at få dit student visa, samt det flybilleterne koster.

Hvor skal jeg bo mens jeg er på College/Universitet?

Din boligsituation vil afhænge af hvilken skole du ender på da skolerne derovre har individuellle bolig-regler og løsninger. Typsik vil man bo på skolens campus til at starte med og så senere tage stilling til om man vil blive boende der eller flytte et andet sted hen. Ofte finder man et sted at bo sammen med sine holdkammerater eller andre medstuderende.

Hvad hvis jeg finder ud af at den skole jeg ender på ikke er noget for mig alligevel?

Der kan være forkskellige grunde til at man vil til en anden skole, hvor det for det meste vil være fordi man har gjort det godt derovre og kan komme til en endnu bedre skole. Skulle det ske at man ikke føler man passer ind på sin skole hjælper vi også meget gerne med transfers til en anden skole.

Hvor gammel kan man være og stadig komme afsted?

På division 1 skolerne er der en regel der hedder at man maks må have 1 sabbatår for at man kan starte. Der er dog særregler hvis man har været i militæret hvor man godt kan komme afsted selvom der er gået mere end et år siden man færdiggjorde gymnasiet. Er der gået længere tid ham man stadig mulighed for at komme på junior college eller NAIA skolerne .

Hvad hvis jeg gerne vil hjem før tid?

Du kan altid tage hjem hvis ikke du vil være der mere men mister naturligvis dit scholarship hvis du stopper på skolen. Når der er ferier kan du tage hjem som du har lyst til og besøge familie og venner.

Kan jeg tage et sabbatår efter gymnasiet og stadig komme på College?

Ja! Det er tilladt for internationale studerende at have et sabbatår såfremt man har bestået sin gymnasielle uddannelse.

SKAL man være på college i 4 år?

Nej, du behøver ikke være på college i 4 år. Du kan altid vælge at at rejse hjem uden at du bliver påkrævet nogen form for tilbagebetaling. Dog er det som oftest, ikke meget merit man kan få med sig hjem til de danske universiteter, hvis ikke man har færdiggjort sin uddannelse i USA.

Hvornår er det muligt for mig at komme afsted på College?

Du kan tage på college i USA og læse en bachelor eller en kandidat. Der er forskellige regler hos de forskellige divisionsforbund om hvor lang tid man må have gået efter high school (gymnasiet) man skal være opmærksom på. F.eks. har NCAA (1 Div.) reglen om at man kun må have været ude fra skolen i et år medmindre man har været i militæret. Denne regel gælder ikke hos NAIA og NJCAA.

Vores service

Hvad hjælper i med?

Vi er med dig under hele forløbet som vedrører et ophold på College i USA – før, under og efter. Vores service kan inddelles i 3 overordnede elementer:

Maksimering af dine muligheder

En af vores vigtigste opgaver er at promovere dig og din profil til vores netværk af colleges og herved skaffe dig det bedst mulige scholarship ud fra de sportlige, akademiske og økonomiske forventninger og forudsætninger som vi sammen har fremsat.

Navigation

Hele processen og alt det praktiske der vedhører et ophold på College i USA er både tidskrævende og meget kompleks. Vi har heldigvis fuldstændigt styr på det. Vi sørger for at alt klares på korrekte måde, i rette tid og uden at du skal bruge utallige timer på det.

Din faste kontaktperson i USA

Når du er kommet til USA, vil du ofte have spørgsmål, behov for hjælp eller blot brug for sparring med nogle som har prøvet det på egen krop. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig og når du når hertil, kender vi allerede hinanden godt. Da det er normalt at skifte college i løbet af de forskellige semestre, hjælper vi dig selvfølgelig også med det!

Hvor mange har i sendt afsted?

I skoleåret 2021 havde vi omtrent 80 dygtige fodboldspillere og atleter afsted på College i USA, hvilket er det højeste antal blandt de få danske bureauer der er.

Hvornår skal jeg starte processen med jer?

Du kan altid tage fat i os og vi kan tage en snak om din situation og hvilke muligheder du har. Dog er det typisk bedst at starte 1-2 år før man skal afsted da vi i den tid kan nå at rådgive dig omkring hvordan du øger dine chancer for at komme til din drømmeskole. En anden årsag er at jo tidligere man kommer i kontakt med skolerne jo flere penge har de stadig i budgettet til at dele scholarships ud. Er du sent ude men alligevel gerne vil afsted til det kommende semester kan det også lade sig gøre og vi vil meget gerne hjælpe dig. Lykkedes det ikke at finde en god skole til dig du vil afsted til, hjælper vi dig afsted til det efterfølgende semester i stedet.

Hvor mange colleges promoverer i mig for?
Vores netværk indeholder over 400 forskellige Colleges og universiteter. Antallet af colleges som vi promoverer dig, er dog noget som varierer. Vi sender ikke blot en e-mail afsted til alle 400 Colleges hver gang vi skal placere en atlet. Dit sportslige og akademiske niveau, din økonomiske situation samt dine ambitioner er alle ting som påvirker vores segmentering af potentielle Colleges som kan være relevante for dig. Med andre ord er både typen og antallet af Colleges vi promoverer dig overfor, dikteret af den profil som vi i samarbejde med dig, udarbejder under forløbets første faser.

Your Content Goes Here