Et af de spørgsmål vi får oftest i NSSA!
At få et S
cholarship i USA kan være en konkurrencepræget proces. Du konkurrerer ikke blot med folk fra dit eget land i din sport, men med atleter fra hele verden… Så hvornår er du god nok?

Det korte svar er, er at du med stor sandsynlighed helt bestemt er god nok. Et Scholarship kræver selvfølgelig et vist niveau, men du behøver ikke at være den næste Christian Eriksen, Tiger Woods eller Michael Jordan for at komme i betragtning blandt de mange colleges i USA.
Det sportslige niveau blandt de forskellige colleges og universiteter varierer på tværs af de forbund – NCAA, NAIA og NJCAA – som står for College sport i USA. USA er et stort land med et kæmpe udvalg af colleges i øst og vest. Siden disse colleges varierer i sportsligt og akademisk niveau, vil der med høj sandsynlighed også være et college som passer dig og din profil.

Blot en lille samling billeder af vores klienter der kombinerer sport og uddannelse på College i USA via et Scholarship.

Hvilke faktorer har indflydelse på om jeg kan få et sport scholarship?

Der er mange forskellige faktorer som spiller ind i trænernes overvejelser når de skal tilbyde scholarships.

College-trænere vil ikke blot kigge efter dit atletiske eller sportslige niveau, men ligeledes dine akademiske resultater, din arbejdsmoral og din karakter.
Når vi omtaler sport scholarships, er dit sportslige niveau højt prioriteret og i stort fokus. Dine evner, dine resultater og din erfaring på en fodboldbane vil vægte højest iblandt de forskellige parametre som skolerne vurderer dig på. Det kan være din billet til en fantastisk – og betalt – uddannelse hvor elitesport er en integreret del af det hele.

Men, såfremt en college-træner er interesseret i en håndfuld spillere som er på samme niveau, er personlighed, grundværdier og niveau i skolen afgørende for hvem valget falder på. Colleges i USA leder efter hele pakken når der skal gives sport scholarships; det sportslige, det akademiske såvel som det personlige. At have et højt sportsligt niveau, kan derfor bære dig rigtigt langt imod et Scholarship, men ikke nødvendigvis hele vejen i alle tilfælde.

Vores klient, Luca Costabile i aktion for Maryland University.

Hvordan er niveauet på College i USA?

I NSSA har vi med succes afhjulpet både serie-spillere, divisions-spillere såvel som ungdomslandsholdspillere med at få scholarships i USA. Niveauet på college svinger fra år til år og et hold der ikke er imponerende, kan hurtigt være en af de bedste i landet inden man har set sig om.

Med den gode fodbolduddannelse som Skandinavien giver og et niveau som i USA spænder bredt på tværs af de forskellige forbund, er der gode muligheder for mange. Det kan dog stadig være en forvirrende affære at sammenligne egne evner med de forskellige niveauer på college.

Hvis du er i tvivl om dit fodboldmæssige niveau ift. mulighederne i USA, er der her et par råd du måske kan bruge:

Vores klient, Patrick Wolf som er Track & Field-atlet i aktion for University of Lamar der ligger i NCAA’s Division 1.

Om det er drømmen om en professionel karriere, et håb om at sporten kan være vejen mod en god uddannelse eller noget helt tredje, er det sikkert at et ophold på College i USA er tættere på end man går og tror. Vi har nu efter 4 år hjulpet spillere fra de fleste danske klubber og vi har derfor med høj sandsynlighed en fælles ven.
Tag eventuelt kontakt til os herunder hvis du går med tankerne om College i USA eller blot har behov for svar på et par spørgsmål.

Tak for at læse med!
//Team NSSA.

 • Læs mere
 • Læs mere om de forskelle der er fra atletikken i Danmark når man tager på college i USA.

  Læs mere
 • Vi giver dig et hurtigt indblik i uddannelsesmulighederne på Colleges og Universiteter i USA.

  Læs mere
 • Læs mere
 • Læs mere om de forskelle der er fra atletikken i Danmark når man tager på college i USA.

  Læs mere
 • Vi giver dig et hurtigt indblik i uddannelsesmulighederne på Colleges og Universiteter i USA.

  Læs mere